3 tips för fräsch hy

Drömmer du om att ha en snygg och fräsch hy? En bra sminkning kan verkligen göra under för din look, men det viktigaste är alltid din hy. Här kommer tre tips för en fräsch hy.

Snygg look

Det är skönt att lämna hemmet och veta att du ser fräsch ut. Även om bra sminkprodukter kan göra under, så är din ansiktshud ändå den ”målarduk” som du använder när du sminkar dig. På samma sätt som en bra konstnär måste ha en bra målarduk, penslar av god kvalitet och rätt slags färg, så måste du ha en bra hud att sminka på. Dina ansiktskrämer är egentligen dina viktigaste kosmetiska produkter.

1# Serum

För att få en hy med lyster bör du investera i ett riktigt bra serum. Att bara använda ansiktskräm och inte serum, är som att bara tvätta håret med schampo och balsam, men aldrig göra en hårinpackning. Genom att använda ett serum kommer din hy bli jämnare, se fräschare ut och sminket kommer att sitta bättre. Ett serum hjälper dig både att förebygga rynkor, och att få rynkorna att ”försvinna”. Satsa på ett riktigt bra serum, som Verso super facial serum med en högre dos av Retinol 8, ett rikt krämigt serum som återställer och stärker huden.

2# Motion

När du motionerar får du igång både muskler, lungor och hjärtat. Hela din kropp mår bra av rörelse och aktivitet, även din hy. Genom att röra på dig blir huden fräschare och du ser friskare ut. Motion gör dig också piggare. Till viss del kan du sminka bort trötthet, men den sminkningen håller bara ett kort tag. Med ett bra serum och daglig motion, så kommer din hy alltid att ha ett fräscht grunddrag. Om du ska på fest eller på en tillställning där du verkligen vill se snygg och fräsch ut, så är det klokt att ta en promenad innan. Då får du rosig hy och pigg blick.

3# Tvätta bort sminket varje dag

Du måste ha en bra tvättrutin. Huden måste få andas och vara fri från kosmetika under natten. Slarva inte. Din ansiktshud måste stå ut med väder, vind, den uttorkande datorskärmen, mycket stillasittande och miljöfarliga partiklar i luften. Huden blir också torr under vintern. Då är det viktigt att den får sova utan mascara under ögonen (det är där som den hamnar till slut) och puder.

saraswati