Smink och hudvård med naturliga ingredienser

Ingredienserna i smink och hudvårdsprodukter är avgörande för resultatet. Om du vill uppnå en snygg och hållbar sminkning och en frisk hy är det viktigt att du väljer produkter med omsorg. Som konsument kan det vara svårt att veta vad som döljer sig i den finstilta innehållsförteckningen. Dessutom är det inte alltid lätt att veta vad som är bra respektive dåligt. Som tur är så har allt fler ledande hudvårdsmärken gjort det enklare för konsumenten genom att endast erbjuda produkter med naturliga ingredienser.

Naturligt är skonsamt

Att naturliga ingredienser är bra för huden är föga förvånande. Det betyder inte nödvändigtvis att kemiska tillsatser och syntetiska ingredienser är dåliga för huden, men det är betydligt svårare att förstå vad som är vad. Det välrenommerade franska varumärket Clarins insåg tidigt vikten av att erbjuda smink och hudvårdsprodukter med naturliga ingredienser. Deras berömda ansikts- och kroppsoljor är gjorda på 100 % rena växtextrakt och har funnits i sortimentet ända sedan 1966. Deras produkter är unika eftersom de enbart innehåller vegetabiliska ingredienser. Deras breda utbud av hudvård, kroppsvård, smink och dofter innehåller alltid de bästa och mest aktiva växtextrakten. Dessutom tar Clarins hänsyn till miljön genom att göra medvetna val med förpackningarna samt stöd till miljöorganisationer.

Hos Hudoteket.se hittar du många av Clarins hudvårdande smink- och hudvårdsprodukter, inklusive deras populära ansiktsoljor. Deras produkter passar för alla åldrar och alla hudtyper, vilket gör det lätt att välja. Om du är osäker på vad som passar dig bäst kan du göra Hudotekets kostnadsfria hudanalys som guidar dig rätt när du väljer hudvård.

Kemikalier kan påverka hälsan

En stor fördel med smink och hudvård med naturliga ingredienser är att de inte innehåller kemikalier. En del kemikalier som finns i hudvård kan påverka hälsan negativt. Vissa parabener, ftalater, bisfenoler och andra syntetiska kemikalier kan påverka hormonerna. Framför allt i solkräm är det stor risk att det finns syntetiska substanser. Det kan även vara skadligt med kombinationen av olika kemiska ingredienser. De enskilda substanserna kan vara ofarliga, men huden kan reagera på blandningen. Självklart är det viktigt att vara medveten om att även naturliga ingredienser kan orsaka hudreaktioner, exempelvis allergi. De är dock oftast skonsammare mot huden än de syntetiska.

saraswati