Kosmetik

Kosmetika har tillverkas i många år och kommer aldrig sluta att göra det. På senare år har det framkommit att många stora sminkföretag testar sina produkter på djur och det har inte gått tagits emot bra av kunderna. Det har utvecklats till att flera företag har börjat utveckla veganskt smink som inte testas på djur. I början när sminket började tillverkas kan det ha funnits några få produkter. I dag finns det flera olika sminkmärken med egna produkter, och det finns något för alla.

Tvärtemot vad många kanske tror har inte kosmetika enbart med smink att göra, kosmetika innefattar också rengöring och vård av ansiktet. Dessa produkter finns det också variation på, detta eftersom alla människor inte har samma typ av hud och att alla tål inte samma typ av produkt. Det som funkar bra för en person, kanske inte alls är bra för en annan. Det kan vara en av anledningarna till att det finns så många olika produkter.

När det kommer till just makeup finns det väldigt mycket att välja på. Bara när det kommer till

mascara finns det en som gör fransarna längre och en annan som gör dem tjocka och mörka. Det finns också vattenfast mascara som ska kunna sitta kvar även om det regnar ute eller om du badar. Det är annars ett stort problem med smink, att den rinner av om du blir blöt. Vissa människor föredrar foundation medan andra hellre vill sminka sig med concealer.

En annan anledning till att det tillverkas olika typer av smink kan också vara att många människor kan vara allergiska mot vissa ämnen som finns i en viss produkt. När ett företag tillverkar veganskt smink finns det inga tilläggsämnen som kan vara skadliga för användaren. Den innehåller bara naturliga ämnen som är skonsamma för kunden. Det människor kan fråga sig är vad en produkt ska innehålla för att den ska klassas som en godkänd kosmetikaprodukt. På

läkemedelsverkets hemsida går det att läsa att ämnen eller blandningar som kan appliceras på hud, hår, naglar eller överdelen av kroppen, kan räknas som kosmetika.

Som användare av kosmetika är det bästa att byta ut produkterna lite då och då. Att använda allt för gamla produkter är inte det bästa, då det kan vara verkningslöst och kan till och med göra dig sjuk. I sminkborstar kan det samlas mycket bakterier och därför är det bäst att byta ut dessa med jämna mellanrum. Vilken typ av smink eller rengöringsmedel som du väljer att använda är helt upp till dig, alla har vi vårat eget favoritmärke som vi håller oss till. Om vi byter märke kan huden reagera på det nya i början, men efter att vi har använt detta ett tag kommer huden att vänja sig.

saraswati