Vikten av tillvägagångssättet samt verktyg som applicerar sminket

Det finns en uppsjö av smink och verktyg att applicera det med, och trots att man väljer samma smink är det inte säkert att resultatet blir likvärdigt för två olika individer. Detta beror givetvis på vilken teknik man använder när man sminkar sig samt vilken hudtyp och ansiktsdrag man har, men även vilka verktyg som används. Därför kommer artikeln gå igenom några sminkverktyg och vad man använder dem till.

Inte bara sminkverktyg som gör skillnad för utseendet

Det är dock inte enbart verktyg inom smink som kan göra underverk för utseendet, utan även vilken hårborste eller tandborste man använder. Det finns exempelvis blekande produkter för tänder där tandborste medföljer, som kanske inte alltid är optimal för allmän användning. Om man upplever större besvär med tänderna, exempelvis att de ej är raka, så kan tandreglering stockholm vara behjälpliga på olika vis.

Verktyg för applicering av smink

Men för att återgå till sminkverktyg, så är det även värt att nämna vikten av att rengöra samtliga sminkverktyg, då bakterier och andra orenheter lätt ansamlas. Därutöver är det viktigt att hålla koll på när redskapen behöver bytas ut eller när vissa delar, såsom till exempel silikonkudden på en fransböjare, behöver ersättas. Nedan följer några hjälpande verktyg till appliceringen av smink:

  • Sminksvampar. Dessa har funnits länge men har återupplivats under senare tid. Det är inte märkligt att populariteten ökat markant då det innebär stor skillnad för resultatet av exempelvis foundation. De finns i olika former, så du kan i allmänhet välja en större för hela ansiktet avsedd för foundation eller puder. Välj dock hellre en mindre för inriktade områden i ansiktet såsom vid applicering av concealer kring ögon eller andra mindre områden.
  • Sminkborstar. Det kan kännas onödigt att ha flera sminkborstar i necessären, men faktum är att resultatet kommer bli bättre om man använder rätt borstar. Det är inte enbart kvaliteten som är avgörande, utan vilken sorts borste eller pensel man väljer. Som tur är har de flesta sminkborstar en beskrivning över vad de är bra för, eller desto enklare, ett namn som avger om det är en rougeborste eller puderborste. Därutöver finns det blending brushes, som kan användas till applicering av ögonskugga eller rouge, och som ger ett naturligare resultat som suddar ut de ej önskvärda konturerna. En läppensel applicerar läppstiftet smidigare än vid applicering direkt med läppstiftet, då det kan vara lätt hänt att man kladdar eller inte får till en snygg kontur.
  • Fransböjare. Det här är ett sminkredskap som används sedan länge, och har man inte försetts med naturligt vackert böjda fransar så kan detta vara lösningen. Tänk på att böja fransarna innan mascara appliceras. Gör man detta i fel ordningsföljd riskerar man istället att fransböjaren fastnar i mascaran samt att ögonfransarna går av.

Det finns även penslar för specifika resultat som kanske kan kännas som överkurs. Men man kan alltid fråga personalen i en sminkbutik om det är ett specifikt område man önskar optimera.

saraswati