Låt inte sminket göra dig äldre än du är

Inom kosmetik är sminkprodukter väldigt populära. På marknaden dyker det ständigt upp nya produkter som man inte visste att man behövde. Relativt nya produkter såsom exempelvis primer innan användning av foundation, har redan fått en permanent plats i mångas sminkväskor och rutiner. Det tar ofta ett tag att hitta rätt smink då inga sminkprodukter passar alla, beroende på hudtyp, hudton, ögonfärg samt hårfärg. När man väl hittar rätt underlag och rätt färger, så håller man sig gärna till det. Dessvärre ändras dock våra behov med åldern och det som var rätt för några år sedan, kanske inte längre är det. Det är därför en bra idé att gå igenom sminkväskan då och då, i synnerhet när ålderstecken börjar titta fram. Då slipper man se äldre ut än vad man faktiskt är när sminket har applicerats.

Grunden bör förändras med huden

Man kan börja med att se över foundation, concealer och puder, som utgör grunden för sminkningen. Med åldern uppstår små fina linjer och rynkor i ansiktet, vilket gör att det underlag som tidigare passade perfekt kanske inte längre gör det. Foundation, concealer och puder har nämligen en tendens att lägga sig i de fina linjerna och bilda små ansamlingar som förtydligar rynkorna istället för att dölja dem. Med tanke på detta kan det vara bättre med lättare produkter som till exempel är anpassade för mogen hud.

När det gäller primers finns det även sådana som ger intryck av att minska fina linjer och rynkor innan det är dags för foundation. Som tur är finns det även yrkesprofessionella som kan bistå människor med hjälp och tips kring denna problematik. Sminköser med egna salonger kan med fördel använda sig av checkkredit som en hjälpande hand rent finansiellt. Den kosmetiska marknaden omsätter miljardbelopp varje år och det finns ett rikt utbud av salonger att välja bland.

Färgerna på sminket

De flesta har favoritfärger på sminket och merparten av färgerna passar de flesta oavsett ålder, hudton och andra faktorer. Dock bör man undvika allt för mörka färger, i synnerhet kring ögonen då det kan lägga till ett antal år till ansiktet. För att se yngre ut brukar istället ljusa färger kring ögonen rekommenderas, då det öppnar upp dem och ger ett piggare utseende. Därutöver kan mjuka och naturtrogna färger med lätt glans på läpparna samt rouge i rosa toner ge samma effekt.

Detta kan tyckas som få och väldigt enkla tips, vilket egentligen stämmer ganska bra. Dock är resultatet större än man kan tro om man använder sig av dessa tips när ålderstecken har kommit för att stanna. Därutöver finns i princip alla produkter man behöver även anpassade för mogen hud eller med anti-age effekt. Det kan vara en bra idé att hålla sig uppdaterad bland sminkhyllorna eller att tala med personalen för att hålla sig uppdaterad kring nya och spännande produkter.

saraswati