En bra grund får sminket att hålla längre

Har du fått till den där sjukt snygga sminkningen som du bara lyckas med ett fåtal gånger om året? Grattis! Det är sällan man känner sig så nöjd som du troligtvis gjorde precis då. Du beger dig ut på stan tillsammans med vänner och behöver sedan göra ett besök på damernas, för att där inse den stora fasan av att 70 % av ditt smink har runnit av dig. Okej, nu var vi kanske en aning dramatiska, men att sminket försvinner snabbt är något som är väldigt vanligt och något som många ser som ett stort problem. Man får helt enkelt inte sminket att sitta ordentligt, oavsett om det är foundation eller ögonskugga som man talar om.

Grunden är A och O

Ett mycket vanligt misstag är att tro att allt hänger på vilken typ av produkter man väljer. Visst har valet av sminkprodukter stor betydelse för hur bra din make up kommer att bli, men om du betalar 120 kronor för din foundation istället för 400 kronor har faktiskt mindre betydelse. Skulle det ha handlat om ett större ingrepp som en hårtransplantation Turkiet eller annat land där de är väldigt duktiga på denna typ av ingrepp hade vi nog inte rekommenderat dig att ta det billigaste, utan istället läsa på om kliniken du ska använda dig av.

Nog om hårtransplantationer och mer om smink. För att få ditt smink att hålla bättre är det viktigt att du har en bra grund att arbeta på. Detta är faktiskt något av det absolut viktigaste. Med en bra skönhetsrutin kan du se till att bli av med ojämnheter, finnar och andra typer av hudproblem, något som snabbt kan få din make up att se tråkig ut. Välj produkter som är specifikt framtagna för din hudtyp, t.ex. om du har oljig hud eller torr hud. Återfukta alltid huden ofta och mycket!

Satsa på en primer

Förutom en bra ansiktsvård kan en primer vara lösningen på dina problem. En primer appliceras direkt på ansiktet och innan någon form av sminkprodukt läggs på. Det finns primers som är specifikt framtagna för ögonlocken för att få ögonskuggan att sitta som berget, precis om det finns primers som är anpassade för läppar och läppstift eller primers för hela ansiktet. Det som denna produkt gör är att den lägger sig som en hinna över din hud och förhindrar oljor och fukt från att tränga igenom och få ditt smink att börja ””rinna av””. Många blir mycket förvånade över hur stor skillnad det är på sminkningen efter att en primer har använts.

Har du inte testat en primer tidigare är det nu hög tid. Produkten kommer i olika prisklasser och från olika tillverkare. Använd dig av en ””bäst i test”” på nätet eller testa dig själv fram för att se vilken som passar dig och din hudtyp bäst.

saraswati