Håll dig snygg och varm i vinter

Vintervädret ställer särskilda krav på kläder, hudvård och smink. På sommaren är det så enkelt eftersom det varma vädret knappt kräver några kläder eller smink. Många tycker att vinterkläder både är fula och tråkiga, men med stiliga och moderiktiga kläder är det inga problem att hålla sig både snygg och varm i vinter. Dessutom måste du se över både smink och hudvårdsprodukter eftersom luftfuktigheten och kylan påverkar huden negativt.

Snygga vinterkläder

Varma och praktiska vinterkläder betyder tråkiga kläder för många. Bekväma och funktionella kläder anpassade efter det kyliga vintervädret i Sverige behöver dock inte alls vara fula och trista. Varma och trendiga Moose Knuckles är ett utmärkt exempel på en vinterjacka som uppfyller alla krav. Dels värmer den även vid riktigt kalla temperaturer, men framför allt är den riktigt snygg. Den passar lika bra i skidbacken som inne i storstaden. Moose Knuckles är ett relativt nytt kanadensiskt märke som ser sina kunder som en rebellisk stam. Märket grundades 2009, men familjen har tillverkat varma jackor sedan 1921. Deras kläder är till för dem som vill visa integritet och självständighet. Moose Knuckles är synonymt med stilsäkra, tuffa och sportiga lyxjackor. De är mycket välgjorda och tillverkade av etiskt framställda material. Med Moose Knuckles behöver du inte oroa dig för stilen i vinter. Du hittar dem online hos Johnells, en av Sveriges äldsta och bästa kedjor för märkeskläder.

Hudvård på vintern

Under sommarhalvåret använder de flesta mindre smink och färre hudvårdsprodukter. Höst och vinter innebär blåst, regn och kyla, vilket ställer särskilda krav på hudvårdsprodukterna. Lägre temperaturer innebär även lägre luftfuktighet, vilket gör att många får torrare hy. Många tror att det går att ha samma hudvårdsrutin året om, men faktum är att vinterhalvåret kräver särskilda produkter.

Glåmig hud, torra hudfläckar och röd hy är bara några av många hudproblem som är associerade med vintern. Mycket kan botas med rätt hudvård. Börja med att se över vilken typ av rengöring som du använder. På sommaren kan du använda vilken sort som helst, men på vintern bör du använda en skonsam och fet rengöring. Oljerengöring eller rengöringsmjölk brukar passa bra, men undvik gelbaserade rengöringar och starka rengöringsmousser. Undvik att tvätta ansiktet och kroppen för ofta eftersom tvätt har en uttorkande effekt. Byt även ut dagkrämen och serumet mot mer fuktrika varianter. För att ge ansiktet en extra fuktboost kan du applicera en mask ett par gånger i veckan. Tänk på att luftfuktigheten sjunker även inomhus och om du sitter mycket vid datorn kan det vara bra att spraya en fuktmist över ansiktet ett par gånger per dag. Glöm inte heller att skydda ansiktet med solskyddsfaktor även på vintern!

Vintersmink

Huden ser alltid tröttare ut på vintern eftersom vi är blekare och glåmigare. Därför måste du även anpassa sminket. Satsa på lystergivande produkter som exempelvis en primer med skimmer i och en ljusreflekterande concealer. Eftersom huden är torrare kan du med fördel använda en flytande foundation och en crèmerouge istället för pudervarianterna.

saraswati