Husmorskurer

Man behöver givetvis inte alltid springa och köpa naturkosmetika i affärerna. Hemma i skafferiet kan det finnas en massa råvaror, livsmedel och produkter som kan utgöra hudvård, hårvård eller kosmetika i någon mån.

Ansiktsmasker

När du har rengjort huden och vill boosta den lite extra, kan du exempelvis göra en ansiktsmask av havregryn och bananer som har en peelande effekt och rengör på djupet. Blir det något över så kan du göra en gröt eller smaska bananbitar samtidigt. Även jordgubbar, morot och honung är bra för hyn och kan blandas ihop till en gegga och läggas i 20 minuter på nytvättad hud.

Äggmasker är bra för både huden och håret, och druvsaft är särskilt bra för djuprengöring. Du behöver bara ta halva druvor och gnida dem mot ansiktet. Låt även tomathalvorna bleka din hud genom att mosa dem eller gnida in dem på huden i 10 minuter.

Tepåsar och gurkbitar

Har du glåmiga ögon eller påsar under ögonen, kan du lägga kalla, blöta tepåsar på ögonen i 20 minuter. Det bleker ringarna och ger en uppiggande effekt. Samma sak gäller gurka och trötta ögon. Gurksaften bör tränga in i huden runt ögonen för att ge resultat.

saraswati