Mineralsmink

En ny form av naturkosmetik kallas för mineralsmink och är en typ av smink eller kosmetika som endast baseras på mineraler. Idun är ett sådant märke och säljs på Apoteket, och Back to Earth är ett annat. Mineraler som används i sminket är bland andra glimmer, järnoxider, titandioxid med flera. Även zink är ett vanligt ämne.

Fördelar

Fördelen med mineralsminket är att det passar både som solskydd och för acnebenägen hy och folk med extra känslig hud som kanske lider av eksem eller psoriasis med mera. Dock ska man vara försiktig med ämnet vismut som ibland kan förekomma och ha störande inverkan på huden. Mineralsmink är så särskilt bra när man vill lägga en foundation eller puder samt lägga på ett rouge, men produkterna inkluderar även ögonskugga, läppstift, mascara och annat smått och gott som får oss att skina upp.

Applicering

Hur man applicerar en viss del av sminket på huden har också en stor betydelse. Mineralfoundation bör appliceras med en speciell borste som kallas kabukiborste. Produkten ska inarbetas i borsten innan applicering för att sedan föras mot huden i cirklande rörelser. Detta ger den mest naturliga looken och på så sätt täcker pudret eller foundation hela huden på bästa sätt.

saraswati