Sminktrender 2022

Nytt år och ny säsong innebär nya härliga trender inom smink men också mode. Sakta men säkert närmar sig våren och då är det perfekt att uppdatera både sminkväskan och garderoben. 00-talet har varit en stor inspirationskälla när det kommer till både mode och skönhet och det syns verkligen den här våren. Det fina med våren och sommarens stora modetrender är att du kan börja bära dem redan nu. Köp de senaste modeplaggen idag och var bland de första ut med att bära vårens härliga trender. Det finns mängder med fina trendiga damkläder att hitta i butiker och som du sedan kan bära i flera månader framöver. Glitter, paljetter och metallic hör numer inte bara nyår till utan det är en av vårens stora trender. Det är även naket, cut outs och att visa mycket hud. Till våren kan det vara trevligt med färg – satsa på färgsprakande plagg i grönt, knallblått eller fuchsia.

Huden ska stråla

De nya trendiga plaggen som du köper kan du matcha med de nya sminktrenderna. Den här säsongen syns mycket buskiga ögonbryn, något som förvisso har varit med ett tag men som verkar vara här för att stanna. Att ha en hud som utstrålar lyster är en annan trend. Fokus ska ligga mycket på ögonen och läpparna ska du låta glänsa som aldrig förr.

Smink och hudvård i en produkt

Inom skönhetsvärlden kommer det i vår komma ännu mer hybridprodukter, produkter där hudvård och smink möter varandra. Den trenden har växt och är nu större än någonsin. Precis som med din hudvårdsrutin går det att anpassa smink till just din hudtyp. Att använda de innovativa produkterna där smink och hudvård är kombinerad i en produkt är verkligen perfekt.

Rosiga kinder

Att ha friska och rosiga kinder är en trend som gjort storstilad återkomst den här våren och sommaren. De rosiga kinderna får mer plats än någonsin. Rouge kan du applicera genom att lägga en lätt dutt på kindernas äpple och sedan dra upp mot tinningen. Det går också att lägga rouge över näsan och kinderna. Det spelar egentligen ingen roll hur du applicerar rouget, bara du ser frisk och rosig ut. Tiden då det skulle vara perfekt sotade ögon är förbi. Nu är det mer trendigt med det operfekta. Använd en kajal för att få tunna linjer kring franslinjen och sedan en liten borste för att sudda ut och vips ser du trendigare ut än någonsin. Dessutom är det enkelt och snyggt.

Våga använda färg

Om du gillar färg är denna trend för dig. Att skapa en färgsprakande look med olika ögonskuggor är helt rätt till våren. Använd ögonskugga för att måla snygga grafiska linjer eller eyeliner. Det du behöver för det är ögonskugga och en blöt pensel. Förutom att huden ska glänsa ska läpparna också göra det. Ge läpparna en ordentlig dos med glans. Vilken färg du väljer spelar mindre roll, det funkar lika bra med knallröda läppar som korallfärgade.

saraswati